Börja

Så efter nästan ett och ett halvt år tänker jag börja blogga lite igen. Jag har rensat bloggen så det är som att öppna en helt ny bok med helt tomma blad så att jag kan börja om helt från noll. Dock ligger hus & hem kvar som vanligt (nästan) så där ska jag väl göra en uppdatering med lite bilder inom kort för att visa vad som hänt här hemma sedan sist. Det känns som om det nog kan ha hänt en hel del både på insidan och utsidan av huset.

Vad som dock har hänt under året är att jag har blivit mamma till lilla Iza. Tiden rullar på och nästa vecka blir hon 6 månader. Hon är just nu inne i perioden där man vill stoppa allt i munnen. Allt ska utforskas. Att vara ”mammaledig” har kanske inte riktigt varit som jag hade föreställt mig. Iza va rätt så skrikig i början men det börjar bli bättre nu. Man tänkte att man skulle hinna med både det ena och det andra och så har det självklart inte blivit. Det ska matas, bytas blöja, lekas och sovas och sen börjar det om från början igen känns det som. Ibland saknar jag till och med mitt jobb! Där hade man sina fasta tider på 7.30-16.00 och när man kom därifrån va man fri. Att vara mamma visade sig vara ett 24 timmarsjobb som man aldrig tar ledigt ifrån. Inte för att jag vill ta ledigt ifrån det heller men en paus då och då hade väl inte skadat. Nu sover hon iaf rätt så okej hela nätterna (för det mesta iaf).

Anledningen till att jag vill börja blogga igen är för att jag nu tänker ta tag i min vikt. Under graviditeten va jag uppe på 120 kg och jag kände mig som en flodhäst. Känner mig fortfarande som en flodhäst. Jag har ont i stort sett hela kroppen. Kommer knappt ur sängen om morgnarna för att jag har så ont i ryggen. Listan kan göras hur lång som helst men det är inget att gnälla över, jag har ju själv ätit mig till det så det är bara jag som kan göra något åt det. Så det började jag med för en vecka sedan då jag vägde in mig på 115 kg. Denna veckans minskning va 0,9 kg. Inte så värst stort minus men dock ett minus. Det som jag har ändrat på denna veckan va att försöka hålla mig ifrån en massa sötsaker. Det får jag väl säga att jag lyckades hyfsat med.

Nu är det planering som gäller när det kommer till matlagning. Mycket grönsaker och mycket vatten kommer att hinkas in. Snart är det också vardag! För mig är bloggen min ventil och även om ingen läser här så får jag iaf skriva av mig.

begin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *